A keratózis pilárisz és a kókuszolaj

2015.04.28 08:29

A keratózis pilárisz vagy közismertebb nevén a cisrkebőr nem ritka bőrbetegségnek számít. Ez a genetikai betegség minden korosztályt érint és bár nem fertőző, nem fájdalmas és nem károsítja a beteg általános egészségi állapotát, mégis elmondható, hogy az ilyen bőr látványa vagy érintése nem igazán kellemes. Ezek a durva, rögös foltok a bőrön nagyon kellemetlenek lehetnek és meglehetősen nehéz tőlük megszabadulni. Sokan talán már tudják, hogy ez a betegség lényegében gyógyíthatatlan, de úgy tűnik, hogy a látható tüneteket nagymétékben lehet enyhíteni a kókuszolaj segítségével.

A keratózis piláriszos bőr hidratálására bármilyen enyhe hidratáló krémet fel lehet használni, ami biztosítja az intenzív helyreállítást és a szövetek mély nedvesen tartását. Azonban nyilván ezek a krémek meglehetősen drágák lehetnek, már amelyikek megfelelő hatékonysággal bírnak. Éppen ezért, ha szeretnénk valamilyen olcsóbb megoldás mellett dönteni, akkor a legjobb, ha természetes, otthoni hidratálók mellett döntünk, amilyen a kókuszolaj is. A kókuszolajat használjuk a bőrön a zuhanyzás után, lefekvés előtt, mert így egész este ki tudja fejteni jótékony hatásait.

A keratózis pilárisz és a kókuszolaj közötti kapcsolatot sok ilyen bőrbetegségben szenvedő is megerősítette. Bebizonyosodott, hogy a kókuszolajjal hatékony, látványos és tartós eredményeket lehet elérni. Azonban fontos tisztában lenni azzal is, hogy nem minden szervezet reagál ugyanúgy ezekre a kezelésekre. Ha te esetedben a kókuszolaj nem működik elsőre, akkor se add fel, mert felfedezhetsz más lehetőségeket, amelyek a te esetedben lehet, hogy nagyobb hatékonysággal bírnak.