A kókuszolaj az Alzheimer-kór gyógyításában

2014.07.16 16:12

Az Alzheimer-kór egy neurodegenratív állapot, ami során az agyi funkciók lelassulnak és a beteg értelmi szintje csökkenni kezd. Az Alzheimer-kórt nem lehet gyógyítani, csupán előrehaladását lelassítani. A legjobb tehát a megelőzés, amit a helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással, illetve bizonyos élelmiszerek - például kókuszolaj - rendszeres fogyasztásával meg lehet oldani.

A kókuszolaj hatása az agyra
A kókuszolaj egy csodálatos étel, amiről bebizonyították, hogy igen erős gyógyító hatással rendelkezik. Az Alzheimeres betegeknél fokozza a ketontestek termelődését, amik az agy számára tökéletes tápanyagként szolgálnak, így az Alzheimer-kór néhány tünete hosszú távon enyhíthető a kókuszolajjal.
A kutatás igazolta, hogy a ketontestek igen hatékonyak a mentális egészségre. Ezek az anyagok felgyorsítják az anyagcserét, elősegítik az agy optimális működését, vagyis a kókuszolaj az Alzheimer-kórban szenvedőkben valódi megoldást kínál.

A kókuszolaj és az Alzheimer-kór
A kókuszolaj egy alternatív tüzelőanyag, ami segítségével az agy újra képes egészségesen működni. A mentális egészség megóvása központi szerepet játszik az idősek esetében, akiknek meg kell birkózniuk a korral járó demenciával. A kókuszolaj képes visszafordítani ezt a hanyatlást, sőt még az Alzheimer-kór kialakulásának megelőzését is képes biztosítani. Éppen ezért érdemes már fiatal korban is rendszeresen fogyasztani.