A kókuszolaj biztonságossága

2014.07.16 16:10

A kókuszolaj egyike azon csodás termékeknek, amiknek számtalan felhasználási lehetőségük van. A kókuszdióból kinyert olajat fel lehet használni gyógyszerként, szépségápolásra és főzésre is. Persze annak ellenére, hogy a kókuszolajnak megvannak a maga előnye, néha nem árt, hogy óvatosak legyünk vele, hiszen olykor-olykor mellékhatásokat is okozhat.

Szépségápolás
A kutatók a kókuszolajat biztonságos terméknek ítélték meg, ami hasonló célokra használható, mint a kakaóvaj. Éppen ezért nagyon sok kozmetikumban és hidratálóban találunk kókuszolajat. Nem okoz bőrirritációt a bőrön, így szabadon használható. Fényessé teszi a bőrt és a hajat. Persze, ha mégis irritációt okozna, akkor hagyjuk abba használatát.

Gyógyászat
A kókuszolajat több célra is felhasználják: cukorbetegség kezelésére, Chron-betegség, pajzsmirigy problémák, irritábilis bél szindróma és szívbetegségek gyógyítására. Abban is segít, hogy kezeljük a fejtetvet és a pikkelysömört. Az orvosok úgy határozzák meg, hogy a kókuszolaj biztonságos, ha követjük a megfelelő adagolást. A terhes és szoptató anyák is használhatják Jelenleg nem ismert semmilyen gyógyszerrel való kölcsönhatása.

Főzés
A kókuszolajat főzésre már évszázadok óta hazsnálnak, különösen az ázsiai országokban. Hosszú ideig eltartható és egyedi íze miatt tökéletes a konyhába. Biztonságos választás, ami fokozza az anyagcsere működését. Persze ahhoz, hogy biztonságosan használhassuk fontos, hogy minden esetben bio és 100%-os minőségű kókuszolajat válasszunk.