A kókuszolaj előnyei

2015.11.13 10:17

A kókuszolaj a dietetikusok és az orvosok között is egyre népszerűbb. Mert ugyan magas telített zsírjainak aránya, mégis képesek vagyunk rendszeres fogyasztása segítségével nagymértékű fogyást elérni. Maria Ening szerint a kókuszolaj a világ egyik legegészségesebb élelmiszere és részét kell képeznie az egészséges táplálkozásnak.

A HDL koleszterinszint
Nem minden koleszterin káros az egészségre. A HDL jó koleszterin, ami az artériákat tisztán tartja és csökkenti az LDL vagy rossz koleszterin szintjét. A magas HDL szinttel rendelkező embereknél kisebb eséllyel alakul ki a szívbetegség. A kókuszolajjal megnövelhető a HDL szintje, állítja egy 2009-es tanulmány. Úgy tűnik, hogy a kókuszolajban található laurinsav felelős az emelkedett HDL koleszterin szintért.

A hasi zsírt csökkenti
A hasi elhízás sok kellemetlenséget okoz és számos egészségügyi probléma, gyulladások, inzulin rezisztencia stb. oka és következménye lehet. A kókuszolajjal azonban megszüntethető a felhalmozódott hasi zsír és a derék körfogata is nagymértékű csökkenésnek indult.

Antioxidánsok
Az antioxidánsok védik a sejteket a szabad gyökök ellen, amik különböző betegségeket idéznének elő. A szűz kókuszolaj kifejezetten gazdag antioxidánsokban, így segítségével megelőzhetőek az olyan betegségek is, mint a rák.

Antimikrobiális
A kókuszolaj képes elbánni a baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal és patazitákkal, így segítségével a fertőzések és más betegségek is leküzdhetőek.