A kókuszolaj és a száraz bőr

2014.09.30 17:10

Ha van egy tipikus elem, amit nagy hatékonysággal lehet a konyhából a fürdőszobába átmozgatni, akkor az az extra szűz kókuszolaj. A kókuszolajat ugyanis hatékonyan fel lehet használni az egész testre, hajpakolást készíthetünk belőle, testápolót, arckrémet, ránctalanítót stb. A kókuszolaj hatékonyan hidratálja az arcot és a testet is. A szaga meglehetősen aromás, intenzív kókuszos illata van, így a parfümöt is megspórolhatjuk, ha a kókuszolajat használjuk gyógyulásra. Ráadásul a kókusolaj 100%-ban természetes, így attól sem kell aggódnunk, hogy mesterséges vegyi anyagok kerülnének a szervezetünkbe.

Két módja is van, ahogy a kókuszolajat használhatjuk a mindennapjaink során.

1) Az arcunkon
Vegyünk egy kevés kókuszolajat a kezünkbe, melegítsük fel a tenyerünkkel és minden reggel alaposan masszírozzuk be ezt a kis mennyiséget az arcbőrbe. Várjunk 10-15 percet, amíg felszívódik az olaj, majd a felesleges töröljük le. Ezután körkörösen masszírozzuk át az arcbőrt finoman, majd a felesleges hámréteget távolítsuk el ilyen módon. A kókuszolaj belülről hidratálja a bőrt és segít abban, hogy a felesleges hámréteg is távozzék.

2) A testünkön
Miután lezuhanyoztunk, alkalmazzuk a kókuszolajat az egész testen a lábainktól egészen a nyakunkig. Ezután töröljük le a felesleges egy száraz törölközővel. Persze nagyon fontos figyelni arra, hogy e módszer után ne feküdjünk be azonnal az ágyba, mert így foltot hagyhatunk a lepedőkön, az ágyneműn. Illetve soha ne viseljünk selyem pizsamát vagy hálóinget, amikor kókuszolajjal kenjük át a bőrünket.