A kókuszolaj felhasználási módjai

2014.07.16 15:59

A kókuszolaj egy igen sokoldalú olaj, így nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Nagy koncentrációban tartalmaz kaprilsavat és laurinsavat, ami két közepes lánchosszúságú zsírsav és, amik a szervezetben monokaprinná és monolaurinná alakulnak. Ezek a vegyületek képesek szembeszállni a lipid bevonatú vírusokkal és baktériumokkal és hatékonyan kezelik a szexuális úton terjedő betegségeket is. A kókuszdió ezenfelül hatékonyan alkalmazható a bőrön is, hogy tápanyagai e felületen keresztül felszívódhassanak és kifejthessék jótékony hatásaikat.

Szájon át fogyasztva
A kókuszolaj különbözőképpen befolyásolhatja az emésztőtraktus működését. A kókuszolajjal elősegíthetőek az egészséges emésztési folyamatok és leküzdhetőek az emésztési zavarok is. A kókuszolaj fogyasztásával fokozódik a zsírban oldódó vitaminok és ásványi anyagok felszívódása. Ezenfelül fokozza a hasnyálmirigyet, így fokozza az inzulinszintet, vagyis szabályozza a vércukorszintet. Javítja a szív egészségét és működését. Csökkenti a vérlemezkék megtapadását, javítja a vérkeringést és csökkenti a vérrögképződés kockázatát. Csökkenti a vérnyomást.

Helyi alkalmazás során
A kókuszolaj puhítja és hidratálja a bőrt, fényessé és lággyá teszi a hajat. Képes szembeszállni a bőrön talált fertőzésekkel, az ekcémával, az aknéval, a pikkelysömörrel. Enyhíti a viszkető bőrt, kezeli az aranyeret, gyógyítja a kisebb sebeket és égési sérüléseket.