A kókuszolaj felhasználható a fogak természetes fehérítésére?

2014.07.16 16:26

Lehetséges, hogy a kókuszolajat fel lehet használni a fogak természetes fehérítőjeként is? Néhány ember az állítja és egy 2007-es tanulmány is beszámol róla, hogy a kókuszolaj fokozza az orális meszesedést, vagyis lényegében hozzájárul a fogak fehéredéséhez.
A kókuszolaj számtalan egészségügyi ellátásra alkalmas, többek között fel lehet használni hajkondicionálóként, testápolóként, naptejként, napolajként, ez egy egészséges választás a főzéshez, segíti a fogyást, hatékonyan számol le a fertőzésekkel és úgy tűnik, hogy még a cukorbetegség kezelésében is nagy segítséget jelent. Megállapították, hogy az Alzheimer-kór kezelésében is igen hatékony. Jó a májnak, vesének, szívnek, hasnyálmirigynek és csontoknak.
Egy 2007-es kutatásból pedig kiderült, hogy  segítségével fogaink is természetes módon lehetnek fehérebbek. A tudomány bebizonyította, hogy a kókuszolaj segíti a szervezetben a kalcium felszívódását, így a diétába beillesztve megerősíti a fogzománcot.
A kókuszolaj ezenfelül antivirális, antibakteirális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami szintén fontos szerepet játszik a fogak természetes fehérítésében, mivel képes elpusztítani a szájban található baktériumok nagy részét is. Ha reggel éhgyomorral elrágcsálunk egy kevés kókuszolajat, akkor a baktériumok kevésbé lesznek képesek megtapadni a fogakon, kevesebb lepedék képződik, így a fogaink fehérebbek és egészségesebbek lesznek.