A kókuszolaj mint síkosító

2014.07.16 16:23

A síkosítók ma már egyre népszerűbbek, hiszen köztudottan megédesítik a szexuális együttléteket. Azonban sok közülük teli van olyan vegyi anyagokkal, amik károsíthatják a hüvely nyálkahártyáját, éppen ezért jobb, ha otthon is elkészíthető termékeket használunk.

Miért érdemes síkosítót használni?
Egy tanulmány, ami 2453 nőt vont be a vizsgálatba, megállapította, hogy a nők sokkal nagyobb gíyönyört képesek átélni a síkosítók használatával. Néhány nő ugyanis nem képes megfelelően benedvesedni, ami megnehezíti a közösülést. Ez a probléma gyakrabban jelentkezik a menopauza után, de a terhesség után is előfordulhat.

A hagyományos síkosítók…
Kőolajat, szilíciumot, parabéneket, petróleumot, alkoholos összetevőket és más vegyi anyagokat tartalmaznak, amik rendszeres használat következtében még inkább kiszárítják a hüvelyt, így hosszú távon csak hátráltató tényezőként hatnak.

A kókuszolaj…
Kíválóan alkalmas síkosításra is, hiszen a hüvely nyálkahártyáját nedvesen tartja, ezáltal fokozott örömhöz juttatja a partnereket. Ezenfelül fontos megjegyezni azt is, hogy a kókuszolaj zsírsavjai vírusellenes, gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, tehát képes megóvni minket a hüvelyi fertőzésekkel szemben is. A kókuszolaj szintén jól működik a víz alatt, nem igényel a felhelyezése különösebb erőfeszítést, nem tapadnak meg benne a baktériumok, nem szennyezi be a ruhát, a fehérneműt, az ágyneműt, hosszú élettartamú és nem sérti fel az óvszert.