A kókuszolaj több szempontból is előnyös a bőrre

2014.07.16 16:24

A kókuszolajnak sok haszna van a bőrre tekintve, például segít, ha a bőr száraz vagy viszket. Ha a bőr száraz, az lehet az omega-3 zsírsav hiányának a szervezetben, de a hidegebb hőmérséklet, a szárazság is okozhat ilyen problémát. Sok embernél pedig a kókuszolaj az ekcémát is képes kezelni.

Íme a kókuszolaj néhány természetes előnye a bőrre:
1. hidratáló
A kókuszolaj előnyös, mivel a bőr természetes hidratálójaként működik. Fel lehet használni anti-aging krémként is, ha helyileg alkalmazzuk. A kókuszolaj segít csökkenteni a ráncokat és a finom vonalakat. Segít az elhalt hámsejtek bőrradírozásában és a bőr simábbá is teszi.

2. csökkenti a koleszterinszintet
A kókuszolaj laurinsavja képes a vérben a jó koleszterinszintet megemelni, illetve csökkenteni a rosszat. Ezenfelül a kókuszolaj segít visszaállítani a pajzsmirigy normális működését, ami szintén jó hatással van a koleszterinszintre.

3. puhítja a testet és az arcbőrt
A kókuszolajat fel lehet használni önmagában, vagy adhatunk hozzá egy kevés illóolajat. Bárhogyan is tegyük, tudni érdemes, hogy a kókuszolaj igen jó hatással van a bőrre, segít csökkenteni a ráncokat és a finom vonalakat. A kókuszolaj megtartja a kötőszövet rugalmasságát, valamint segít az elhalt hámsejtek eltávolításában is.

4. Ajakbalzsam
Egyszerűen tegsünk egy kis mennyiségű kókuszolajat a szájra, így megelőzve annak kiszáradását.