A kókuszolaj véd a fogszuvasodással szemben

2014.07.16 16:21

Ma már bebizonyították, hogy a kókuszolaj - annak ellenére, hogy nagy százalékban tartalmaz telített zsírsavakat - nem járul hozzá a szívbetegségek kialakulásához, sőt egy nemrég készített tanulmány azt is kimondja, hogy egy sor más egészségügyi ellátásra is alkalmas. Például a kókuszolajjal meg lehet menteni a fogainkat is.
Hogyan képes erre a kókuszolaj? A kutatók bebizonyították, hogy ez az olaj képes harcolni azokkal a baktériumokkal is, amik a fogszuvasodást okozzák. Mi több, a kókuszolaj nagy hatással van számos kórokozóval szemben, így fontos, természetes fegyver a fertőzések elleni küzdelemben még akkor is, amikor a baktériumok és vírusok már ellenállóvá váltak a különféle antibiotikumokra.
A kutatók megállapították, hogy a fogszuvasodás komoly problémát jelent az iparosodott országokban, viszont a kókuszolajjal a nagy arányú fogászati üregek kialakulása vissza is fordítható. A kókuszolaj egy olyan fogápolási termék lehet, ami vonzó alternatívája a kémiai adalékanyagoknak, különösen azért mért viszonylag alacsony koncentrációban is működőképes. Az egyre növekvő antibiotikum rezisztencia miatt egyre fontosabbá vált a természetes jogorvoslatok kihasználása, így például a kókuszolajjal is érdeme fogat mosni vagy azt felhasználni a rendszeres szájápolásban. A kókuszolaj ugyanis képes megakadályozni a Streptococcus baktériumok elszaporodását is, amik elsődleges okai az üregek kialakulásának.