Az Alzheimer-kór és a kókuszolaj 1.

2014.10.28 16:45

A mai felnőtt korosztály betegebb, mint a szüleik.

Egy tanulmány, ami a Journal of the American Medical Association 2013-as számában jelent meg, arra a következtetésre jutott, hogy a második világháború után született emberek betegebbek, mint a szüleik, annak ellenére, hogy az orvostudomány folyamatosan fejlődik, illetve, hogy az élettartam is egyre növekszik. “Annak ellenére, hogy hosszabb a várható élettartam, mint a korábbi generációknál, a baby boom után született embereknél nagyobb arányban vannak jelen a krónikus betegfségek, több a fogyatékosság és rosszabb az általános egészségi állapot, mint az előző generáció tagjainál.
Az Alzheimer-kór is riasztó ütemben terjed az idősebbek körében. A statisztiák megdöbbentőek, hiszen csak Amerikában több, mint 5 millió ember szenved ettől a kortól és az idősek közül minden harmadik beteg ezekbe a demenciás állapotokba hal meg. 2050-re a 65 év felettieknél háromszor ennyi Alzheimer-kóros beteg lehet, ha nem állítják meg a járványt. Jelenleg a halálozások harmadik leggyakoribb oka az Alzheimer-kór, amit nem lehet gyógyítani (statisztikailag előtte állnak a szívbetegségek és a rák).
Egy friss tanulmány ugyanakkor kimondja azt is, hogy az Alzheimer-kórt hatékonyan meg lehetne előzni a kókuszolajjal. Tehát ezt már most érdemes beszereznünk és rendszeresíteni a diétánkban. Az pedig, hogy ez miképpen lehetséges, később tárgyaljuk.