Bounty torta

2015.11.13 10:14

Hozzávalók egy 28 centiméteres tortaformához
100 gramm kókuszliszt és 100 gramm mandulaliszt
60 gramm kakaópor
100 gramm nyírfacukor
2 tojás
1 csipet só
1 vanília kikapart belseje vagy 1 csomag bio vaníliás cukor
2-2,5 dl kókusztej
1 dl kókuszolaj
1 csomag sütőpor

A kókuszos krémhez
150 gramm kókuszreszelék
2-3 evőkanál datolyaszirup
1 dl kókuszolaj
1-1,5 dl kókusztej

+150 gramm paleolit barát étcsokoládé
+1 dl kókuszolaj

Elkészítése (előkészítés kb. 30-45 perc, sütés kb. 45 perc)
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
Keverd össze egy tálban a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a kakaóport, valamint a sütőport.
Egy másik tálban keverd ki a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a kókuszolajat, a sót, a vaníliát és a kókusztejet is.
A száraz összetevős tálba öntsd át a nedves keveréket és az egészet nagyon alaposan keverd össze. Egy laza állagú masszát kell kapnod, amit spatulával könnyen lehet formázni.
Készítsd ki a tortaformánkat: kend ki kókuszolajjal, majd kókuszliszttel rögzítsd azt.
A tortaformába öntsd a krémet, egyengesd el, majd tedd a sütőbe és süsd addig, amíg a belseje is átsül. Ez kb. 45 perc, de késpróbával időnként érdemes ellenőrizni.
Amíg az alap sül, el lehet készíteni a kókuszos krémet is. Keverd össze a kókuszreszeléket a kókuszolajjal és a kókusztejjel, majd édesítsd a keveréket datolyasziruppal. Pudingszerű állagot kell elérned: ha a krémed ehhez képest sűrű, akkor kókusztejjel hígíthatod, ha híg, akkor pedig kókuszliszttel lehet sűríteni.
A csokoládébevonathoz olvaszd fel gőz felett az étcsokoládét és a kókuszolajat, keverd át alaposan és, ha szükséges, nyírfacukorral édesítsd kicsit.
A megsült tortaformát hűtsd ki, ezután kanalazd rá a kókuszos krémet, majd végül óvatosan a csokoládébevonatot is. Egy éjszakán át tartsd hűvös helyen (hűtőben, erkélyen), hogy teljesen megdermedjen és szelhetővé váljon.