Fogmosás kókuszolajjal

2014.07.16 16:11

A kókuszolajjal történő fogmosással megelőzhetjük a fogszuvasodást, megszüntethetjük a rossz leheletet és csökkenthetjük az ínybetegségek kockázatát is. A kókuszolajat sokan használják a fejbőrön, hogy elpusztítsák a baktériumokat és a parazitákat, de jól működik a rossz leheletet okozó baktériumokkal szemben is. Már vannak olyan fogkrémek is, ahol az összetevők között megtaláljuk a kókuszolajat, de mi magunk is elkészíthetjük a kókuszolajas fogkrémünket.

1. Keverjünk össze két evőkanál kókuszolajat 3 evőkanál szódabikarbónával egy kis tálban, hogy egy sűrű pasztát kapjunk. Törjük át az összetevőket egy villával, amíg a massza a fogkrém állagát veszi fel. A szódabikarbóna hatékonyan hozzájárul a fogak fehérítéséhez.

2 Nedvesítsünk meg egy fogkefét és helyezzük bele a masszába. Nyomjuk enyhén a pasztába, majd a felvett anyaggal körkörök mozdulatokkal dörzsöljük a fogakba a kókuszt és a szódabikarbónát. Mossuk meg ezzel a pasztával a nyelvet is, hogy eltávolítsuk a baktériumokat és felfrissítsük a leheletet.

3. Öblítsük ki a szánkat egy kevés vízzel, de ne köpjük a vizet azonnal a mosdóba. Öblögessünk vele, majd egy dobozba és a szemetesbe köpjük, mivel a kókuszolaj megkeményedhet a lefolyóban.

4. Hetente néhányszor ismételjük meg ezt az eljárást, hogy megtapasztulj a kókuszolajjal történő fogmosás előnyeit.