Hogyan fogyjunk gyorsan a kókuszolajjal?

2015.11.13 10:16

Napjainkban mindenki gyorsan szeretne lefogyni. A nők leggyakrabban a szülés után rajtuk maradt zsírpárnáktól szeretnének megszabadulni, de olyanok is akadnak, akik csak simán leadnának pár kilót, hogy jobban és frissebbnek érezzék magukat. A középkorú nők a változó testalkatukkal nem tudnak mit kezdeni és vannak olyanok is, akik mindig egy kicsit túlsúlyosak voltak. Akárhogy is legyen, egy biztos: mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor úgy érzi, hogy fogyni kellene.

A kókuszolaj igen hatékony súlycsökkentő. De miért is?
-nagy koncentrációban tartalmaz közepes szánláncú zsírsavakat. Az American Journal of Clinical Nutrition közzétett tanulmánya szerint az emberek el kezdenek fogyni, amikor a közepes szánláncú zsírsavakat rendszeresítik az étrendükben. Ami azt illeti, hogy ha összehasonlítunk egy étrendet, amiben sok a közepes szánláncú zsírsav, és, amiben nem, akkor megállapíthatjuk, hogy a közepes zsírsavakkal hatékonyan lehet súlyt veszteni.
-nagy koncentrációban van benne jelen a laurinsav, ami nemcsak azért előnyös, mert szánláncai közepesek, hanem azért is, mert antivirális, antibakteriális és antiprotozoális tulajdonságokkal rendelkezik. Küzd a vírusokkal és baktériumokkal szemben tehát, amelyek szintén kiváltó okai lehetnek a súlygyarapodásnak.
-a kókuszolaj csökkenti az ételek utáni sóvárgást. Ha a kókuszolajat hozzáadjuk az étrendünkhöz, akkor úgy érezhetjük, hogy kevesebb kalóriára van szükségünk a nap folyamán.