Hogyan vásároljunk jó minőségű kókuszolajat?

2014.07.16 16:15

Ne feledjük, hogy vannak különböző módon készült kókuszolajak, így vásárlás előtt érdemes alaposan megfontolni, hogy mit veszünk le a polcról. A piacon a leggyakrabban olyan kókuszolajat találunk, ami a koprából, a szárított kókuszhúsból készül. A koprából készült kókuszolaj viszonylag olcsóbb, de fogyasztásra alkalmatlan, mivel az összes értékes tápanyagot kiölték belőle. Továbbá bizonyos gyártók a kókuszolajat finomítják, fehérítik és szagtalanítják. Ezek a folyamatok valóban csökkentik a kókuszhús tápanyagtartalmát.
Tehát csak olyan kókuszolaj termékeket vásároljunk, amik a lehető legkevesebb feldolgozási folyamaton mentek keresztül. Válasszunk olyan kókuszolajat, amit közvetlenül a friss kókuszból állítottak elő, mechanikusan. Ebben a típusban nincsen sem adalékaynag, sem tartósítószer, sem egyéb káros vegyi anyag.

A kókuszdió más egészséges részei
Ha a kókuszdiót egészben szereztük be, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy minden ehető részét elfogyasszunk. A kókuszolajnak sok része remek forrása a tápanyagoknak.
A kókuszvíz teli van elektrolitokkal, a kókusztejszín pedig jó forrása a HDL koleszterinnek. A kókuszkrém gyakori összetevője a leveseknek, a rizs alapú desszerteknek, a currynek és más ázsiai finomságoknak. A szűz kókuszolajat és a kókuszdiót is érdemes beépíteni a diétába. Meg fogsz lepődni, hogy milyen sokat segít megőrizni a tested alakját, miközben megbékít azzal a tudattal, hogy semmilyen rosszat nem teszel a szervezetednek.