Keratózis pilaris és a kókuszolaj

2015.11.13 10:17

Ha a kókuszolajra gondolunk, akkor valószínűleg elsődlegesen nem a főzés jut az eszünkbe vagy azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy a kókuszolaj rossz az egészségükre. Azonban azoknak, akik keratózis pilarisban (vagy a köznyelvben használatos “csirkebőrtől”) szenvednek, jó okuk van arra, hogy alaposan megvizsgálják ezt a teljesen természetes, szuperolcsó terméket, ami elég nagy valószínűséggel fogja tudni kezelni a problémájukat. Egyszerűen fogalmazva: a kókuszolaj a piacon a lehető legolcsóbb és leghatékonyabb termék, amivel lehet kezelni ezt a bőrproblémát.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a kókuszolaj nem fog használni azoknak az embereknek, akik inkább az olajmentes megoldásokat keresik, azonban az alfa-hidroxi-savak helyett a kókuszolaj nagyszerű hatékonysággal alkalmazható.

Szerencsére a kókuszolajnak egy kellemes aromája van, aminek köszönhetően igen eredményesen lehet használni a bőrápolásra.

Ha mindennap használjuk, akkor három hét alatt a keratózis pilaris okozta dudorokat a bőrön a kókuszolaj teljesen képes eltüntetni. Persze némileg kisebb a hatékonysága, mint a másik kedvenc terméknek, a Lac-ciánhidrit-5-nek a bőrpír csökkentésében, de fontos felismerni, hogy hosszú távon a kókuszolaj sokkal egészségesebb és hatékonyabb a bőrön használva, mint a különféle vegyi anyagok.

A kókuszolaj nagy előnye, hogy a bőrgyógyász által felírt készítmények árának töredékéért hozzá lehet jutni. Nincs a piacon ennél olcsóbb termék, ami ekkora hatékonysággal működne, mint a kókuszolaj.