Kókuszolaj a mindennapi szépségápolási rutinban

2014.09.01 16:45

A kókuszolaj egy csodálatos természetes termék, amit jól be lehet illeszteni a mindennapi szépségápolási rutinunkba, mert gazdag zsírsavakban, így biztosítja a szervezet számára szükséges nedvességet, ezenfelül rendkívül sokoldalú mint szépségápolási termék.

Arckrém
Nagyon megéri a jelenlegi arckrémünket kókuszolajra cserélni, ha hidratált és egészséges bőrre vágyunk. Használjuk a kókuszolajat kis mennyiségben és kenjük be vele az arcunkat lefekvés előtt minden este. Használjuk más testrészeinket is, ahol száraz bőrfelület található, pl. a könyökön, a térden vagy a sarkakon.

Kondicionáló
A kókuszolaj remekül kondicionálja a hajat. Érdemes a hajmosás után bemasszírozni a fejbőrbe és eloszlatni az egész hajon, majd 10 perc után kimosni. Selymes és sima hajat kapunk így.

Szem kezelése
Mivel a kókuszolaj hidratáló, így a szemet is ápolhatjuk vele. Kis mennyiségben masszírozzuk be a szem környékébe, hogy ott biztosítsuk a megfelelő folyadékbevitelt, illetve a kókuszolajjal még minimalizálni lehet a kisebb ráncokat is.

A körömágy kezelése
Ha durva, makacs a körömágybőr, akkor próbáld ki a kókuszolajat e területen is. Puhává teszi ezeket a részeket is, ráadásul könnyű vele dolgozni. A kókuszolaj képes annyira felpuhítani a kutikulát, hogy azt utána könnyedén eltávolíthatjuk.

Borotválkozó krém
Ha érzékeny a bőrünk, akkor érdemes kókuszolajat használni a hagyományos borotvahabok helyett. A kókuszolaj megvédi a bőrt borotválkozás közben, és a borotválkozás után sem szárítja ki. A kókuszolaj nem irritatív.