Kókuszolaj: haj és bőr 1.

2014.07.16 16:22

Ha szeretnénk, a kókuszolajat fel lehet használni a haj- és bőrápolásra is. A piacon so testápolási termék teli van vegyi anyagokkal, sőt több tízezer kozmetikumból csak 11%-uk olyan, ami valóban egészséges és biztonságos. Bár a címkén az szerepel, hogy természetes, ez még nem jelenti azt, hogy az adott termék használata biztonságos. Sok “természetesnek” mondott termék tartalmaz káros kémiai összetevőket. A kókuszolaj azonban teljesen természetes anyag, ráadásul hatékony a hajápolásban és a bőrápolásban is.

Hogyan használjuk a hajápolásban?
-dúsításra: Használjunk diónyi mennyiséget és dörzsöljük be vele a hajunkat a fejbőrhöz közel, a gyökereknél. Ha a haj vékony szálú, akkor lehet, hogy a fejbőrt ki lehet haszni. Tegyünk a fejünkre zuhanysapkát és hagyjuk a kókuszolajat egész este a hajon. Reggel mossuk ki belőle a kókuszolajat.

-a száraz hajvégek ápolására: egyszerűen dörzsölje be a hajvégeket kókuszolajjal.

-száraz fejbőr: masszírozzuk a fejbőrbe a kókuszolajat és hagyjuk egy éjszakán át rajta.

Hogyan használjuk a bőrápolásban?
-testhidratáló és kézkrém: használd úgy, mint bármelyik más hidratálódat. A bőr nedvességhez jut és kisebb eséllyel fog újból kiszáradni.

-arctisztítás: a kókuszolaj vírusellenes, gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek értemében nagyon jó lehet használni a bőrproblémák kezelésére és az arc tisztítására. Ráadásul rendszeres használatával a kókuszolaj antioxidánsainak köszönhetően csökkenteni lehet a finom vonalakat és ráncokat.  Masszírozzuk be az arcba, hagyjuk egy fél órán át hatni, majd mossuk le.

Szintén hatékony: szemránkrémnek, make-up lemosónak, borotvakrémnek, a pelenka okozta kiütések eltávolítására, a leégés kezelésére és mint masszázsolaj.