Kókuszolaj vs. oregánóolaj a Candida kezelésében

2015.04.02 08:30

A Candida fertőzés számos módon okozhat problémát, többek között testet ölthet szénhidrát utáni sóvárgásban, agyi ködben vagy fáradtságban. Sokan úgy érzik, hogy képtelen elriasztani ezt a fertőzést és, hogy a sokadik sikertelen próbálkozással sem sikerül kiirtani a Candidát és megszabadulni a fertőzéstől. Habár léteznek hatékony kezelési tervek, amelyek közül érdemes igénybe venni a kókuszolaj és az oregánóolaj jótékony hatásait is.

A rendszeres Candida
Dr. Lawrence Wilson, a Candida elszaporodásának szakértője azt magyarázzs, hogy számos tényező fokozhatja a fertőzés kialakulásának esélyét: például a hosszantartó antibiotikum-használat, a magas cukorfogyasztás és a túlzott stressz is lehetnek kiváltó okai eme bélrendszeri zavaroknak, amelyek szabályozatlanul engedik szabadjára a Candida terjedését.

Hatékonyság
A két vegyület hatékonysága erősen függ attól, hogy éppen melyik típusú Candida gomba van bennünk elszaporodva. A különböző Candida törzsek különféle érzékenységet mutatnak a kaprilsavra vagy a karvakrolra, ez azt jelenti, hogy bizonyos Candida törzsek jobbn reagálnak az egyikre, míg másik a msikra, éppen ezért a legtöbb esetben érdemes a kókuszolajat és az oregánóolajat egyidejűleg használni.

Teljes kezelési terv
A tudósok kifejtik, hogy a candida hatékony kezelési terve többet jelent, mint a gombaellenes szerek elszigetelt használata. Meg kell szüntetni például a finomított szénhidrátok fogyasztását, illetve a cukorét, annak érdekében, hogy a Candidát ki lehessen éheztetni, hogy a problémás organizmusok végképp eltünjenek.