Megfiatalodni a kókuszolajjal

2014.07.16 16:27

A kókuszolaj több módon is segít abban, hogy az arcbőrünk vagy akár az egész testünk fiatalosabb legyen.

1. A kókuszolaj hatékony bőrápoló és hidratáló. Más testápolók vagy arckrémet kőolajat tartalmaznak, amely nem hidratálja a bőrt, így beszívódása után csak még jobban kiszárítja azt. Ráadásul ezek az anyagok eltömítik a pórusokat, így úgy érezzük, hogy megfullad a bőrünk. A kókuszolaj azonban mélyen táplálja a szöveteket, miközben segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, aminek köszönhetően a bőr pikkelyessége vagy érdessége megszűnik. Kis mennyiségben lehet alkalmazni, mint egy normál hidratálót.

2. A kókuszolaj antiaging hatással os bír, mivel elpusztítja azokat a szabad gyököket, melyek a bőr idő előtti öregedését okoznák. A kókuszolaj tehát egyfajta szérum az arcnak, ami ráadásul a kollagén termelődését is fokzoza.

3. Életed ad a hajnak is a kókuszolaj. A tompa, göndör, kócos, élettelen hajjal idősebbnek nézhetünk ki, így, ha a kókuszolajjal rnedbe rakjuk a haj állapotát, akkor fiatalabbnak is fogunk tűnni.

4. A kókuszolajjal az ajak egészsége is biztosítható. A száraz, cserepes ajkak, amelyek szintén idősebbnek mutatnak minket, nagyszeráen megszüntethetőek a kókuszolaj segítségével.

5. A kókuszolajat fel lehet használni a smink eltávolítására is. Így nem kerülnek vegyi anyagok a bőrbe a mindennapok során, ami szintén fiatalító hatással bír.