Ötféleképpen a kókuszolajjal 1.

2014.11.24 20:04

A kókuszolajat ma már sokan nevezik szuperélelmiszernek, hiszen több kutatás is bebizonyította, hogy számtalan előnye van, amelyeknek köszönhetően egészségesebbek, frissebbek és jobb hangulatúak lehetünk.

Egészséges haj
A polinéz emberek már igen régóta használják a kókuszolajat a hajuk szebbé tételére és a modern kutatások is azt mutatják, hogy a kókuszolaj megakadályozhatja a haj károsodását, illetve képes a már meglévő károkat kijavítani. Egy tanulmány azt is megállapította, hogy a kókuszolaj csökkenti a haj fehérjeveszteségét, illetve segít megelőzni a töréseket is.
Javasolt felhasználás: Olvasszunk meg 2 teáskanálnyi kókuszolajat és masszírozzuk be a fejbőrbe, illetve a hajszálak egész hosszán is alkalmazzuk. Hagyjuk egy órát rajta, majd mossuk meg a hajat meleg vízzel és samponnal.

Gombaellenesség
Az izlandi egyetem kutatása felismerte, hogy a kókuszolaj antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, képes megölni a fertőzéseket okozó gombákat, baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat, análkül, hogy gyógyszer-rezisztens törzseket fejlesztenének ki, mint egyébként ahogyan más gombaellenes készítmények teszik.
Javasolt felhasználás: A Candida kezelésére adjunk a napi étrendhez 3,5 evőkanál kókuszolajat.

Főzés
A kókuszolajnak magasabb az olvadási pontja, mint a legtöbb olajnak, ami azt jelenti, hogy fel lehet használni a magasabb hőmérsékleten történő főzéshez, anélkül, hogy elveszítené integritását. Ezenfelül a kókuszolaj képes megtartani az ízét a főzés alatt.
Javasolt felhasználás: Próbáljuk ki úgy, hogy krumplit sütünk vele, vagy turmixokat készítünk. Később használjuk fel egyre többféle étel elkészítéséhez.